Vorig artikel

Afslankervaring Fokje Bouwer uit Boelenslaan

23-12-2020


If you believe in yourself, anything is possible.. 

Er zijn momenten in je leven waarbij je je beseft dat je op een tweesprong staat en een keuze hebt. Ben ik tevreden met mezelf, of kies ik voor een verandering.. 

Anderhalf jaar geleden bevond ik me op die tweesprong. Ik was al langere periode niet tevreden met mezelf, dacht vaak “nou, nou, het kan ook wel eens iets minder”. Maar was tegelijkertijd ook bang dat ik iets van “gezelligheid” in moest leveren. En dus maar weer een wijntje, toch maar even snel een pizza in de oven, want het was een hectische dag geweest etc. etc. Ik denk iets wat iedere werkende moeder die alles goed wil doen wel zal herkennen.

En toen kwam er dat keerpunt; mijn zus werd ziek, het besef dat onze ouders jong waren overleden, maar ook het besef dat ik mijn kinderen dat verdriet nog lang wilde besparen. Dat het mezelf niet zou lukken om naar een gezond gewicht te komen was me wel duidelijk. Er waren immers al vele pogingen door mij ondernomen, ik kende ze allemaal en daar lag voor mij niet de sleutel. Ik had al veel mensen in onze regio gehoord over Julia de Clerck en ik dacht het is nu of nooit..

Nummer opgezocht en gebeld. En ik weet het nog als de dag van gisteren. Ik was gespannen, maar dacht tegelijkertijd het is nu of nooit. En toen had ik haar aan de telefoon; Julia. Ze vroeg wanneer wil je een afspraak maken en ik zei zo snel mogelijk, ik ben er nu klaar voor en wil niet de ruimte hebben om weer terug te krabbelen. En vier dagen later zat ik bij haar in haar kantoortje in Harkema. Op de weegschaal kon ik wel janken, dat het weer zover was gekomen. Maar Julia stelde me gerust. Het gaf niet, ik had de eerste stap gezet naar een verandering en alle begin is goed. Ze veroordeelde niet, maar sprak me moed in. Dat was zo fijn. Ik was mezelf druk aan het veroordelen en ze stelde me gerust. Het zou me lukken; dat vertrouwen had ik op dat moment echt nodig.

Met een weekmenu reed ik naar de supermarkt. Ik was even bang voor taferelen dat ik allemaal gekke dingen moest gaan halen, of dingen moest gaan eten die ik niet lekker vond. Want ja, in mijn optiek moest eten wel lekker zijn. Ik was niet voor niks op dit gewicht uitgekomen. Maar het viel reuze mee. Het werden normale boodschappen, gezonde, lekkere maaltijden. En gelukkig stond het hele gezin achter me. Al snel veranderde ons eetpatroon als gezin en werden niet alleen mijn broeken te ruim.. Ook het sporten was een verademing. Geen maatje 36 wat naast je liep te paraderen, maar allemaal “normale” vrouwen. Een afspiegeling van de maatschappij. Je voelt verbondenheid met andere vrouwen, We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, worstelen allemaal met hetzelfde. Je deelt ervaringen met elkaar. En in eerste instantie kom je er als vreemde bij voor je gevoel, maar al vrij snel merk je dat je een warm bad bent binnengestapt.

En dat is het mooie van Julia. ZIj weet mensen te verbinden met elkaar, mede doordat ze zelf ook open en eerlijk is en weet waar wij hardwerkende vrouwen die alle ballen hoog moeten houden tegenaan lopen. Zij kent de valkuilen en probeert ons er ook voor te behoeden. Maar weet tegelijkertijd ook dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Daar zoekt ze samen met je de balans in. Ze steunt je en motiveert je als het zwaar is, maar heeft mij ook zeker geleerd dat je niet elke week een kilo hoeft af te vallen om tevreden te zijn. Het gaat om het proces wat je doormaakt als persoon. Het is een reis waarbij je jezelf beter leert kennen, maar ook jezelf leert accepteren. Zij zorgt voor een stukje rust in je hoofd en balans in je leven. En de mooie bijkomstigheid is dat je ook nog eens afvalt. En ik denk dat het zo hoort te zijn. Alle kilo’s komen er niet in een jaar aan, dat is een proces geweest. Geef het ook de tijd om die balast weer kwijt te raken; letterlijk en figuurlijk.

Nu anderhalf jaar later ben ik een stuk gezonder, mentaal en fysiek. Als ik in de spiegel kijk zie ik nog steeds dezelfde persoon, alleen op foto’s zie ik het verschil. Heb ik ergens het gevoel gehad dat het heel zwaar was of een lijdensweg? Nee, zeker niet! Ik geniet nog steeds van het leven, bewuster en misschien nog wel net ietsjes meer. De grootste prestatie was voor mij niet het verliezen van de kilo’s, maar de weg die ik hiervoor mentaal af heb moeten leggen. Met Julia die me weer terug in het zadel hielp als het nodig was. Zonder te veroordelen.

Fokje Bouwer

Julia de Clerck

Julia de Clerck

Mijn missie is jou helpen de beste versie van joú te ontdekken!

Recente Posts:

Online begeleiding van Julia

Speciaal voor jou is het programma Samen Slank met Julia ontwikkeld. Vanuit huis het leefstijlprogramma van Julia volgen. Met Julia als je eigen persoonlijke cheerleader! Bestel het programma via de webshop en start vandaag nog! 

Contactgegevens

Bolster 6
9281 KK  HARKEMA

Tel: 06-52 34 33 47
E-mail:
Volg ons:

 
Button