Volgend artikel

Corona heeft vooral effect op mensen met obesitas

07-05-2020


Onlangs heb ik een webinar gevolgd waarbij één van de sprekers Dr. Ludidi was. Dr. Ludidi (auteur van 'de Dr. Ludidi Vastenmethode')  verteldde dat Corona vooral haar effect heeft op mensen met obesitas. Waarom is dat eigenlijk? Mensen met obesitas hebben vaak een verminderde conditie. Door meer buikvet krijgen de longen minder ruimte om te functioneren. De longen worden eerder omhoog gedrukt. Ook schijnt het zo te zijn, tenminste dat is tot nu toe ontdekt door de wetenschap, dat het virus vooral goed gedijt op vetcellen.  Nu was obesitas al eerder een boosdoener bij hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, cholesterolgehalten (metabool syndroom). Daar komt Corona nu bij. 

Waarom heeft obesitas zoveel neveneffecten? 

Obesitas is van nature ongezond. Het lichaam stapelt alle vetcellen op en krijgt niet de kans deze cellen weer op te ruimen na een bepaalde periode (zoals vroeger de winter/zomerperiode). Juist de vastenperiodes maken dat het lichaam kan opruimen. Je kent het misschien wel dat als je een periode veel minder calorieën eet dat je hoofdpijn krijgt. Alle gifstoffen komen vrij uit de vetcellen die in je lichaam aangesproken en afgebroken worden en circuleren nu rond in je lichaam. Veel water drinken helpen de gifstoffen sneller uit te scheiden. Het natuurlijke proces van opruimen en uitscheiden is verstoort bij obesitas.  Vergelijk het maar met je huis. Als je te lang niet opruimt en spullen blijft kopen, komt je huis steeds voller en voller te staan. Oog voor detail vervaagt en vaak weet je niet meer wat je allemaal precies in huis hebt totdat je gaat opruimen. Hoe meer spullen, hoe meer stofnestjes hoe meer vuil de 'ruimte' heeft te stapelen. Vetcellen in je lichaam hebben weinig tot geen actieve celmassa. Met andere woorden, er vindt geen stofwisseling plaats. Vet is opslag. Ik denk dat vetcellen daardoor bacteriën en virussen beter kunnen 'vast' houden. 

Hoe slanker je bent hoe meer ruimte er is voor actieve celmassa. Ook als je slank bent kan je lichaam inwendig heel wat vetmassa vasthouden. Maar er is meer ruimte voor opruimen en efficiënt benutten van je energievoorraad.

Zodoende kan het zijn dat hoe zwaarder je wordt hoe minder snel je kan afslanken, je creëert immers meer inactieve celmassa. Hoe slanker je wordt hoe méér je kunt verteren (en dus beter zult afslanken!) want je krijgt steeds meer actieve celmassa. 

Als je dan ook meer gaat bewegen omdat dat makkelijker voor je wordt, zul je je steeds fitter gaan voelen en sneller slanker worden! 

Maar wanneer begin je dan met afslanken?

Er is altijd een reden om niet nú te beginnen. Waarom denken we dat vaak? Dit komt omdat het menseigen is dat je, áls je aan iets begint, dat het zo 'perfect' mogelijk moet zijn. Daarom stellen we ook vaak uit. Naast iets perfect willen doen, willen we ook graag niet falen.... liever willen we alles in één keer goed doen en in één keer slagen....

Échter, dat gaat niet. Lopen leer je niet in één keer. Zwemmen leer je niet in één keer. Anders leren eten leer je niet in één keer. Je mindset aanpassen en vertrouwen leren hebben in  jezelf leer je zeker niet in één keer! 

Wat je gaat helpen is te starten in kleine stapjes. Begin alvast met kleine aanpassingen. Neem bij iedere maaltijd één hapje minder. Neem de trap wat vaker. Doe iedere ochtend 5 minuten rek- en strek oefeningen, desnoods tijdens het tandenpoetsen. 

Veel mensen sluiten zich nu aan bij een soort van thuis online programma om in beweging te blijven en niet te zwaar te worden. 

Daarom ben ik nu druk achter de schermen bezig om een thuisprogramma te creëren. Dan kun je alvast starten! Lijkt jou dit ook iets? Meld je dan aan via onderstaande link en ik help je op weg!

Online begeleiding van Julia

Wist je al dat ik een online programma van 12 weken heb gelanceerd? Tijdens een traject van 3 maanden ontvang je iedere week een weekmenu met tips van mij! Bovendien mag je iedere week jouw gewicht appen aan Julia. Als dat geen mega stok achter de deur is!

Bestel het programma Samen slank met Julia

Contactgegevens

Ruischerwaard 90
9734 CJ  Groningen

Tel: 06-52 34 33 47
E-mail:
Volg ons:

 
Button