Geluk zit al in jou!

02-02-2021

Er was eens...

een prins die alles had wat zijn hartje begeerde. Toch was hij niet gelukkig. Hij maakte zich alleen maar zorgen om ‘alles’ te verliezen. Om zijn macht en status kwijt te raken.  Zijn dienstbode leek zo gelukkig, dat verwonderde hem. Op een dag vroeg de prins aan de dienstbode wat hem zo tevreden maakte? Beste prins, antwoordde de dienstbode. Ik heb geen bezittingen waar ik me zorgen over hoef te maken. Als ik deze wereld verlaat kan ik toch niets mee nemen. Wat ik wel kan meegeven aan mijn dierbaren is het gevoel en de ervaringen die ik met hen heb gedeeld. Mijn verhalen blijven altijd bestaan en nagalmen, de rest is vergankelijk.

Al luisterend naar een podcast van Professor Laurie Santos over het verschil van geluk in je leven en gelukkig zijn mét je leven, bedacht ik me het volgende. Voor veel mensen is geluk, succes in je leven. Voor velen betekent succes het bezit van status, geld, auto’s of huizen. Dan zit geluk buiten jou. Hoe kan het dan dat de meest succesvolle mensen ongelukkig zijn, zo ongelukkig dat ze eenzaam zijn of zelfs niet meer willen leven? We zijn de weg kwijtgeraakt naar het werkelijke geluk. Wie vertelt je ooit op school dat het geluk in jou zit? Dat geluk in je manier van denken zit? Negatief denken is vele malen sterker dan positief denken. Negatief denken haalt je omlaag in een moeras van angst en uitzichtloosheid en is onderdeel van je 'veiligheids' denken maar is niet de waarheid en je hoeft daar niet naar te handelen. Niemand leert je op school dat emoties waarschuwingssignalen zijn. Richtingwijzers zijn om je te vertellen waar je nog aan mag werken. We weten vaak niet eens wat we voelen en hoe we het moeten benoemen. Met als gevolg dat, als we ons angstig voelen, dat we alleen nog maar kunnen weglopen vóór omdat we niet worden geleerd om te gaan met onze gevoelens.  Geluk zit in je manier van denken en leren omgaan met angst. 

Geluk zit in het bezit van zelfvertrouwen wat je zélf moet leren op te bouwen. Niemand gaat het je geven. Het is nergens te koop. Valt niet te kopen. Zelfvertrouwen begint bij jezelf, van binnen naar buiten. Het geheim zit in jou en begint bij jou, ook al gedraagt een ander zich niet hoe het zou moeten. Jij hebt je erecode hoe jij je zelf wilt zien, hoe jij je het liefst wilt gedragen. Dit gaat niet van een leien dakje en blijft moeilijk, wordt niet makkelijker. Altijd bedenken wat jij kunt doen, hoe je het kunt doen, wat je kunt doen.  

Zonder te vervallen in angst, boosheid, jaloezie, afgunst. Daar zit je echte vrijheid, in jezelf. Wat een ander doet, hoe een ander reageert, kun je niet beïnvloeden, wél hoe jij reageert. 

Wil jij meer leren over anders leren denken? Over zelfvertrouwen aanleren en hoe je dat doet? Over je levensstijl veranderen en gezonder, fitter en blijver worden?

Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek. 

Wie weet tot snel!

Julia de Clerck

Julia de Clerck

Mijn missie is jou helpen de beste versie van joú te ontdekken!

Recente Posts:

Online begeleiding van Julia

Wist je al dat ik een online programma van 12 weken heb gelanceerd? Tijdens een traject van 3 maanden ontvang je iedere week een weekmenu met tips van mij! Bovendien mag je iedere week jouw gewicht appen aan Julia. Als dat geen mega stok achter de deur is!

Bestel het programma Samen slank met Julia

Contactgegevens

Ruischerwaard 90
9734 CJ  Groningen

Tel: 06-52 34 33 47
E-mail:
Volg ons:

 
Button