Vorig artikel

Kiezen voor jezelf

04-03-2022


Kiezen voor jezelf

Hoe doe je dat? Je moet een keuze maken maar je weet niet welke? Je leeft in pijn en onzekerheid en je wilt het anders. Wat je nu hebt is wat je nu niet gelukkig maakt, maar het is wel zeker….

Een valse onzekerheid. Je wilt vrij zijn, gelukkig zijn, geen pijn meer….

Maar hoe doe je dat? De mist van onzekerheid houdt je tegen in je vooruitgang, houdt je tegen naar je vrijheid, houdt je vast in de gevangenis die je zelf onbewust gecreëerd hebt.

Bewustwording en erkennen waar je staat is het begin. Er is geen weg zonder strijd eruit. Eruit gaat altijd met pijn gepaard.

Pijn vanuit je zelf, vanuit zelfafwijzing, pijn vanuit je omgeving en haar afwijzing.

Niet door de pijn heengaan veroorzaakt lijden. Lijden omdat je niet achter je keuze durft te gaan staan. Lijden omdat je je bron weten je intuïtie, niet erkent.

Lijden omdat je bang bent dat je niet uitkomt waar je hoopt uit te komen. Maar…..je komt zover dat niets doen geen optie meer is …….

 Niets doen veroorzaakt compensatiegedrag omdat je niet kiest. Compensatiegedrag vertaalt zich naar onwenselijk gedrag wat nog meer pijn creëert en dus nog meer lijden. Verbeeld je een weg, lang en kronkelig, schaars verlicht met aan het einde een groter licht. Dat groter licht is je “weten”, je vertrouwen.

De kronkelige weg is jouw pad vol met twijfels en onzekerheden, je pijn, je afdwalingen in je ‘onderweg’ naar je vertrouwen. Houd je vast aan je innerlijk vertrouwen als een boei in een grote zeestorm. Je komt er wel. Je komt altijd aan op de plek van bestemming. Laat je leiden door je “weten” door je intuïtie en de stemmen van twijfels schreeuwen steeds zachter tot ze je niet meer overstemmen en je “weten” het gaat overnemen en je thuisbrengt, daar waar je naar toe wilt……

 

Zoek jij een luisterend oor?

Wil jij graag praten over moeilijke keuzes die je moet maken maar vind je een psycholoog een stap te ver?

Ik kan je helpen anders naar een situatie te kijken. Andere inzichten geven waardoor jij je meer gesterkt voelt in de keuzes die je gaat maken.

Een praatsessie, een life style sessie hoeft niet langdurig te zijn. Soms kunnen drie of vier sessies al een behoorlijke verlichting geven. Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek en ik informeer je over de mogelijkheden.

 

Julia de Clerck

Julia de Clerck

Mijn missie is jou helpen de beste versie van joú te ontdekken!

Recente Posts:

Online begeleiding van Julia

Wist je al dat ik een online programma van 12 weken heb gelanceerd? Tijdens een traject van 3 maanden ontvang je iedere week een weekmenu met tips van mij! Bovendien mag je iedere week jouw gewicht appen aan Julia. Als dat geen mega stok achter de deur is!

Bestel het programma Samen slank met Julia

Contactgegevens

Ruischerwaard 90
9734 CJ  Groningen

Tel: 06-52 34 33 47
E-mail:
Volg ons:

 
Button