Alie Dijkstra

Hallo mijn naam is Alie Dijkstra, ben 25 jaar jong en woon samen met mijn partner en dochter Lisanne in Twijzelerheide. Verder ben ik werkzaam bij Dijkstra Mode in Veenwouden.

Ik heb al sinds mijn 8e jaar last van overgewicht en was iemand die wel werd buitengesloten i.v.m mijn overgewicht, iets wat ontzettend veel pijn doet.  Op mijn 15e begon ik met afvallen iets wat me aardig lukte totdat ik op mijn 16e verkering kreeg en het weer uit de hand ging lopen. Ik at weer steeds vaker onverantwoord en met 22 jaar was ik weer 98 kilo. Het ging steeds weer een paar weken goed om vervolgens weer in verkeerde gewoontes te vervallen en daarmee flink last had van het het jojo effect.

Toen ik in februari 2010 bevallen ben van onze dochter was ik na die tijd 110 kilo bij een lengte van 1,68.
Ik vond dit echt verschrikkelijk; ik had zware bekkeninstabiliteit, waar ik met mijn overgewicht ook geen voordeel mee had. In september 2011 ging de zogenaamde “knop om”, ik dacht wat moet ik gaan doen? Ik ben toen aan het googelen geslagen en zo kwam ik bij Julia uit. Ik heb wat op haar site rond gekeken en toen zag ik verhaal van Lianne Hoving die 62 kilo was afgevallen. Ik was direct onder de indruk ik dacht dat kan ik ook!

Ik belde gelijk naar Julia maar kon haar niet bereiken. Ik dacht toen ach laat ook maar, maar het duurde niet zo lang toen belde Julia mij op. Ze vroeg meteen of ik wou komen.  Zo ging ik op 1 oktober 2011 voor een intakegesprek naar Julia, we hadden direct een klik! Julia is  zo’n rustige en begripvolle vrouw, ik had er zo’n goed gevoel bij ik dacht dit ga ik halen! Julia zelf wist ook wat ik doormaakte en wat er nog ging komen en dat is zo’n fijn gevoel. Ik ben serieus en met vol enthousiasme begonnen aan de afvalstrijd.

Iedere week ben ik voor controle bij Julia geweest, wat inhoudt dat ik gewogen en gemeten werd, we even een praatje maakten en ik weer een nieuw week menu kon halen. Echt een weekmenu die bij je past. In sommige weken vroeg ik om wat strengere weekmenu?s en en dat kwam dan voor elkaar.

Ik vind het heerlijk om met die weekmenu’s te werken je hoeft bijvoorbeeld nooit meer te bedenken wat je moet eten! Het belangrijkste is echter dat het heel gezond en verantwoorde menu?s zijn met elke week wel iets om naar uit te kijken zoals een patatje mayo of zondagochtend een gebakje met slagroom. Hierdoor is het dieet van Julia makkelijk vol te houden en kun je ook nog eens gewoon koken ook voor het hele gezin.

Ook had ik veel last van hoofdpijn/migraine maar in die 8 maanden dat ik zo intensief bezig was heb ik geen hoofdpijn gehad ik voelde me op alle vlakken stukken beter!

Ik heb me 8 maand voor de volle 200% ingezet tegen de overtollige kilo’s. Met heel veel zweten en soms moeilijke momenten ben ik 35 kilo afgevallen iets waar ik super trots op ben.

Ik ben nu 6 maand verder en moet zeggen dat je wel weer gauw in het oude voedingspatroon gaat vallen als je overdag niet om de 2 uur verantwoord eet. Ik heb dan ?s avonds last van de zogeheten “vreetbuien”, waar ik toch nog wel last van heb, maar ben me er wel van bewust dat ik nooit weer terug wil waar ik vandaan kom. Ik heb er voor gezorgd dat sporten mijn hobby is geworden, maak dat niet je vijand want met bewust eten red je het niet alleen.

Dus schaam je niet bel Julia dat is een hele goede “stok”, zonder haar was het me niet gelukt.

Alie Dijkstra

Contactgegevens

Bolster 6
9281 KK  HARKEMA

Tel: 06-52 34 33 47
E-mail:
Volg ons:

 
Button