Rommie Vietmeijer-Boersma

Het is inmiddels al weer enkele jaren geleden dat ik geen zin meer had in mijn overgewicht. Het is namelijk een feit dat je met veel overgewicht geen leuke, betaalbare kleding kunt krijgen. Dit ergerde me mateloos als ik weer eens om nieuwe kleding moest. En mijn humeur werd er dan niet beter op.

Dus besloot ik om daar wat aan te gaan doen. Ik besloot om te beginnen met meer beweging doormiddel van elke avond een blok om te lopen. En dan bedoel ik ook lopen dus niet joggen. Dit ging mij goed af al zeg ik het zelf. Ook besloot ik om minder te gaan eten. Ik begon ’s morgens met een boterham als ontbijt. Tussen de middag waren dat er twee. En ’s avonds nam ik dan warm eten. Maakt niet uit wat. Maar ik had dan eigenlijk wel trek in wat en nam dan twee porties. Beleg voor op de boterham maakte ik mij niet zo druk om, zoet, kaas of vlees. De eerste kilo’s gingen er wel af en de laatsten waren ook geen probleem. Ik at dan namelijk gewoon minder. Eén boterham in plaats van twee tussen de middag en ’s avonds minder warm eten. Na een jaar had ik mijn doel bereikt en waren de overtollige kilo’s eraf.

Hé, hé kan ik eindelijk weer eens “normaal” eten en mee doen als er een feestje is. Foute boel, dus. De eerste kilo’s waren er zo maar weer bij en dat is toch niet zo erg, denk je, dat komt wel weer goed. Dit is dus niet waar. Ook zonder extra’s kwamen de kilo’s er maar weer aan. Mijn resultaat van afvallen verdween als sneeuw voor de zon.

Tot het moment dat ik in de krant het bericht las van een open dag bij Julia. Ik had altijd wel de berichten gehoord dat je daar met succes wat aan je overgewicht kon doen, maar altijd gedacht dat het ook wel zonder lukt. Op de opendag zag ik dat het toch wel wat anders in elkaar zit dan minder eten en bewegen. Ik kreeg enig uitleg over mijn eetpatroon en kreeg tot mijn schrik te horen dat ik te weinig at. Het is dus niet altijd hoe vaak je eet maar wat en welke combinatie. Ik heb mij direct ingeschreven en ben die maandag begonnen met de weekmenu’s. De eerste kilo’s waren er zo af en het koste bijna geen moeite. Het eten is lekker en prima klaar te maken voor het hele gezin. Dus ik sta niet voor mij apart te koken, maar bereid de menu’s voor het hele gezin.

 

Ondertussen sport ik nu twee en half jaar, bij Julia en het bevalt mij nog steeds prima. Ik ben daar drie keer in de week om te sporten en doe dit met veel plezier. Julia is een sportschool waar iedereen zich op zijn gemak voelt, hoe je ook bent. Het is in mijn beleving een laag drempelige sportschool. Ik sport veelal in de groepslessen en heb daar veel plezier in. Ook de menu’s zijn prima te doen en vervelen niet. Dit omdat je ook wel eens mag snoepen en lekker kan eten. Ik ben nog steeds op mijn gewicht en heb de veertig kilo die ik bij Julia ben verloren er niet weer bij.

Ik zou zeggen weet je niet hoe je met jouw gewicht moet omgaam? Schroom dan niet en kom gerust langs, de koffie staat altijd klaar. Rommie Vietmeijer-Boersma.

Contactgegevens

Bolster 6
9281 KK  HARKEMA

Tel: 06-52 34 33 47
E-mail:
Volg ons:

 
Button