Recepten

Al vanaf jongs af aan ben ik dol op koken. Van mijn moeder heb ik veel afgekeken hoe zij kokkerelde. Mijn vader en stiefvader waren koks en van hen heb ik ook tips voor het koken meegekregen. Op deze pagina verzamel ik recepten om het jou makkelijker te maken met je eetkeuzes.

Mijn overtuiging is dat het niet uitmaakt welk dieet je volgt als je de aantallen calorieën maar in de gaten houdt.  Echter weet ik uit ervaring dat je wel last kunt hebben van bepaalde eetcombinatiesHet ligt aan je intenties waarom je anders wilt eten. 

Als je fitter wilt zijn en je lekker in je vel wilt zitten, zijn bepaalde combinaties in je maaltijden van belang.  Heb je geen last van bepaalde combinaties en wil je gewoon lekker eten dan heb je een andere insteek.  Wil je afvallen en persé een lager aantal calorieën eten dan moet je gaan rekenen met je dag inname. Ben je vegetariër dan houd je rekening met geen vlees. Heb je diabetes en wil je graag koolhydraten minderen dan ligt de focus op je koolhydraat inname. 

Daarom zul je recepten aantreffen die rekening houden met óf koolhydraatarm óf vegetarisch óf caloriearm óf combinatie eten.  Combinatie eten wordt dan vermeld met de term ‘slank’ en is vaak vlees met groenten zonder koolhydraten. 

De recepten komen vanuit allerlei soorten bronnen. AH is een veel gebruikte bron. Inspiratie van collega’s en sporters zijn ook bronnen. Recepten van mijn familie en vanuit de Chinese keuken zijn ook inspiratie voor mij. 

Ik probeer zoveel mogelijk bronvermelding te plaatsen. Of ik vermeld door wie ik geïnspireerd ben. Veel recepten zijn al een keer uitgevonden maar het leuke is dat een ieder een eigen twist aan een recept kan geven wat het recept dusdanig een andere ‘look’ en ‘smaak’ geeft. 

Dus heb jij ook een heerlijk recept en wil je dit met ons delen neem dan contact met mij op! 

Contactgegevens

Ruischerwaard 90
9734 CJ  Groningen

Tel: 06-52 34 33 47
E-mail:
Volg ons:

 
Button